Teater

Teater Rut är en fri teatergrupp med inriktning på barnteater för mindre scener som skolor, bibliotek och kyrkor. De drivs av en längtan att sprida teater, musik och kultur till barn och unga och skapar gärna föreställningar, kurser och program i samråd med arrangörer och samarbetspartners.

Marcus Aronsson är skådespelare, teaterpedagog och ateljérista vid förskolan Lustträdgården i Ljungskile. Christina Helgesson, skådespelare och församlingspedagog i Svenska kyrkan. Daniel Petrén är frilansande sångare, musiker, skådespelare och verksamhetsutvecklare i Sensus studieförbund. 

image

Föreställning premiär 2016: Guds lille narrlegenden om tiggaren som ville sprida glädje.

Läs Bohuslänningens rapportering inför  premiären 2016 här –   inför föreställningen.

Manus: Teatergruppen Ros & Dynamit, omarbetad för TeateRut 2016. Musik: Fernando Sor /Daniel Petrén. Medverkande: Daniel Petrén och Marcus Aronsson. Grafisk form: Patrick Allier.

Föreställningen bygger på en legend om tiggarpojken Giovanni, som längtar efter att få glädja människor med sin jonglering. En vacker berättelse om att drömma, nå sina mål, misslyckas och att hitta sig själv i mötet med andra. Frukthandlaren Baptista, artisten Zampano och munken Franciscus är personer som gör starka intryck på Giovanni. Han får efter succéartad artistkarriär uppleva att publiken tröttnar och slutar komma på hans föreställningar. Han tappar tron på sig själv och tvivlar på att han är värd någonting alls. Vid ett oväntat möte i en kyrka återupptäcker han glädjen i att underhålla.

Målgrupp: 4-10 år. Lämplig som familjeföreställning.

Speltid: ca 35 min

Spelperiod: Föreställningen hade premiär juli 2016 och går att boka från augusti 2016

Info och bokning:
 daniel@petren.se 0706 63 57 75