Klassisk gitarr

Jag fick mina första år som gitarrist ha Urban Björn som lärare och inspirationskälla. (Mitt stora intresse för att spela svenska visor grundlades sannolikt under dessa år. Urban är en grym vissångare!) Tre år på musikgymnasiet med Berndt Lundgren som lärare och mentor gjorde att jag fick möjlighet att utvecklas och så småningom studera vidare vid Musikhögskolan i Malmö där Gunnar Spjuth var min huvudlärare. Även Clas Ottelid och Börje Sandkvist var gitarrlärare som påverkade mig mycket under åren i Malmö. Utbytesstudierna vid Royal Collage of Music i London, med Carlos Bonell som lärare, var en spännande utflykt under mitt tredje högskoleår med ytterligare möjlighet till djupdykning i solospel och kammarmusik.

Hösten 2019 tog jag upp det här med gitarrlektioner igen och började studera för Christer Brodén vid musiklinjen på Ljungskile folkhögskola. Det visade sig att jag fortfarande har en del att lära och njuter av att utveckla, förfina och fördjupa.

Klangen, dynamiken och den finstilta nerven från den klassiska gitarrens vackra värld har jag med mig när jag spelar gitarr som ackompanjemang till visan, vid lägereldens allsång eller när jag nattar våra barn.

Det händer också att jag ger konserter som klassisk gitarrist. Se klipp från lunchkonsert i Uddevalla kyrka 2020-02-26